Wednesday, May 6, 2009

Gripa porcina nu ar fi mai periculoasa decat cele obisnuite de sezon

Informatiile care parvin specialistilor americani din diferite colturi ale lumii le-au permis sa traga concluzia ca virusul A (H1N1) nu ar fi mai periculos decat virusurile obisnuite ale gripei de sezon, a declarat duminica seara, intr-o interventie la postul de televiziune Fox News, directorul Centrele americane pentru controlul si prevenirea maladiilor (CDC), Richard Besser.
”Din cauza gripei obisnuite, in Statele Unite ale Americii pier anual circa 36.000 de persoane”, sustine Richard Besser, in sprijinul afirmatiei sale, adaugand ca ”expertii americani intrevad semne incurajatoare ale faptului ca acest nou virus nu pare sa fie mai periculos decat virusurile obisnuite de sezon”.
Desi aceasta constatare le-a indus medicilor americani o anumita doza de optimism, este inca prematur de vorbit de un recul al raspandirii ”noului virus” pe teritoriul SUA, a spus directorul Centrelor americane pentru controlul si prevenirea maladiilor, mentionand ca, dimpotriva, autoritatile de la Washington se asteapta la o crestere a numarului persoanelor contaminate cu H1N1.
”In acest moment insa stim mult mai multe lucruri legate de natura acestui virus, de modalitatile lui de raspandire, decat acum o saptamana”, a remarcat Richard Besser in interventia la postul de televiziune mentionat.
Potrivit CDC, pana in prezent, au fost confirmate 226 de cazuri de contaminare cu virusul gripei porcine in 30 de state de pe teritoriul SUA, inregistrandu-se un singur deces provocat de aceasta maladie. S-a confirmat ca un bebelus de 23 de luni, ai carui parinti sunt originari din Mexic, a murit din cauza H1N1, dar autoritatile nu exclud si alte deznodaminte letale.
Din cauza epidemiei de gripa porcina, in SUA au fost inchise pana in prezent circa 430 de scoli.

No comments: