Wednesday, May 6, 2009

O femeie a facut infarct cand si-a vazut fiul cuprins de flacari

O femeie a fost adusa in stare grava la Unitatea de Primire a Urgentelor (UPU) din cadrul Spitalului Clinic de Urgente Sfantul Ioan din Iasi, dupa ce fiul sau a suferit arsuri pe mai bine de jumatate din suprafata corporala.
Coordonatorul UPU, dr.Tudor Ciuhodaru, a declarat ca una dintre victime, un barbat in varsta de 53 de ani a fost adus de un echipaj al Serviciului Ambulanta Judetean cu arsuri de gradul III si IV, pe 60 la suta din suprafata corporala.
"Este un pacient critic ce a necesitat inca din UPU resuscitare, antalgice majore, protectie termica, monitorizare vitala permanenta, examene toxicologice privind intoxicatia cu monoxid de carbon. A fost transportat in mai putin de cinci minute in sala de operatii a Clinicii Arsi", a explicat dr. Ciuhodaru.
Arsurile au fost probabil provocate, sustine medicul, prin aprinderea hainelor de la o tigara scapata intr-un lichid volatil.
Potrivit medicului, prognosticul este extrem de rezervat din cauza localizarii arsurilor la nivelul fetei, gatului, toracelui si membrelor, precum si suspiciunii de ardere a cailor respiratorii superioare.
La scurt timp a ajuns in UPU si mama barbatului ars. Aceasta este o persoana cunoscuta cu patologie cardiaca, iar in momentul in care a fost adusa la spital femeia prezenta simptomele unui infarct miocardic in contextul unui sindrom de stres post-traumatic. Ea a primit asistenta medicala de urgenta. Atunci cand starea clinica o va permite, femeia va beneficia si de asistenta psihologica a specialistilor de la Centrul Integrat Regional pentru Tratarea Intoxicatiilor, Traumatismelor si Arsurilor (CIRTITA) din cadrul UPU.

No comments: